Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Housse

Zonder problemen energie vergelijken in Housse? Aan de hand van de Energiehunter vind je probleemloos alle erkende energieleveranciers als o.a. Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Housse de scherpste prijs kan bieden. Daarbij bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Housse?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Housse. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Housse voor jou is? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Housse, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v selecties maken in de Energiehunter zoek jij verrassend eenvoudig een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Housse

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Housse heet Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Blégny is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Housse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 26,40%
 • Hoofdpostcode: 4671
 • Mazout consumptie: 2930 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-housse

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Housse is het gemiddelde verbruik ong. 1445 m3 & 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle contracten bekijk jij data zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Housse, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.energypeople.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Housse


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €360 besparen. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Housse. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Housse. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw aanstaande gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Elegant. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Housse vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Housse en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Housse

Tal van bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Housse. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Housse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Blégny zien we vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4671. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ duurzame energie.