Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Charneux

Zonder problemen energie vergelijken in Charneux? Geholpen door www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Mega & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Charneux de beste deal heeft! Verder vergaar je op onze website uitgebreide informatie over items zoals energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Charneux?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Charneux. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Charneux is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Charneux, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de Energiehunter achterhaal jij simpel en snel een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Charneux

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Charneux heet Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Herve wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Charneux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 26,00%
 • Postcode: 4654
 • Verbruik stookolie: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-charneux

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Charneux gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 & 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote energieleveranciers. Bij alle abonnementen tref je informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Charneux, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en www.wasewind.be. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Charneux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €295 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Charneux. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Charneux. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare maatschappij. Onder andere OCTA+, Essent en Trevion. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. De aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Charneux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Charneux en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Charneux

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Charneux. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Charneux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Herve bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4654. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Antargaz vergelijken.