Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herve

Direct energie vergelijken in Herve? Via de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle bekende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Herve voor jou de beste prijs heeft. Verder vind je op deze pagina bruikbare info over thema’s zoals energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Daarbij geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Herve?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Herve. Dat loopt van Lampirus tot aan Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel tellen we ruim 20 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herve voor jou is? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Herve, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in onze vergelijker zoek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Herve

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Herve heet Intermosane Wallonie. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herve wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Herve

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,231%
 • Hoofdpostcode: 4650
 • Verbruik stookolie: 2710 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-herve

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Herve is dat gemiddeld 1530 m3 + 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk abonnement lees je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Herve, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Herve


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €355 winst geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Herve. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Herve. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Herve vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Herve en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Herve

Tal van aanbieders bieden onderhand groene stroom in Herve. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Herve vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Herve kennen we allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4650. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente