Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Visé

Direct energie vergelijken in Visé? Met behulp van de energievergelijker vind je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders zoals OCTA+ en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Visé de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je op energiehunter.be praktische info over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Visé
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Visé?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Visé. Dit loopt van Engie tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Visé is voor jouw situatie? Voer gelijk jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Visé, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de tool achterhalen jullie simpel en snel een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Visé

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Visé is Intermosane Wallonie. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Visé valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Visé

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Visé
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 0,226%
 • Postcode: 4600
 • Verbruik stookolie: 2660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-vise

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Visé ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zoek je data over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Visé, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.engie.be en ook www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Visé


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €265 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaartip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Visé. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Visé. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Visé vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Visé en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Visé

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Visé. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Visé vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Visé bestaan er tegenwoordig meerdere projectenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4600. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente