Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ouffet

Meteen energie vergelijken in Ouffet? Aan de hand van energiehunter.be tref je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als bijv. Essent en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ouffet het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je op deze website belangrijke info over items als overstappen en slimme thermostaten. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ouffet
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ouffet?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Ouffet. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ouffet is voor jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ouffet, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in de tool vindt men moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ouffet

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Ouffet is Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ouffet wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Ouffet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ouffet
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 0,225%
 • Postcodegebied: 4590
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-ouffet

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Ouffet is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 plus 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk abonnement tref jij voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Ouffet, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Ouffet


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €335 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ouffet. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ouffet. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt de aanstaande gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. De aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ouffet vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ouffet en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Ouffet

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Ouffet. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ouffet vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Ouffet zien we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4590. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Eneco vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente