Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marchin

Eenvoudig energie vergelijken in Marchin? Middels www.energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Marchin voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over onderwerpen als de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Marchin
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Marchin?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Marchin. Dat gaat van Essent tot aan Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marchin is in februari 2024? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Marchin, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter detecteren jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Marchin

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Marchin is Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Marchin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Marchin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Marchin
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel groen: 0,223%
 • Centrale postcode: 4570
 • Mazout consumptie: 2630 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-marchin

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Marchin gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 en nog eens 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle contracten tref jij specificaties als soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Marchin, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.essent.be of www.antargaz.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Marchin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €250 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Marchin. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Marchin. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Marchin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Marchin en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Marchin

Een groot deel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Marchin. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Marchin vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Marchin zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4570. In deze woonplaats kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente