Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tinlot

Zonder problemen energie vergelijken in Tinlot? Geholpen door www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende aanbieders als bijv. Mega & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Tinlot de laagste prijs biedt. Daarbij check je op onze website waardevolle informatie over zaken als stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tinlot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tinlot?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Tinlot. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel zijn het zo’n 30 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tinlot is die past bij jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tinlot, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Tinlot

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Tinlot is Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tinlot valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Tinlot

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Tinlot
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 0,221%
 • Postcodegebied: 4557
 • Verbruik stookolie: 2610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-tinlot

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Tinlot gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1480 m3 plus 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van alle contracten lees jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Tinlot, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Tinlot


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktische tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Tinlot. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tinlot. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Aspiravi. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tinlot vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tinlot en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tinlot

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Tinlot. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Tinlot vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Tinlot bestaan er tegenwoordig diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4557. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente