Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramelot

Snel online energie vergelijken in Ramelot? Middels www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ramelot de beste deal heeft! Ook bekijk je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tinlot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ramelot?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Ramelot. Van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 30 aanbieders. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramelot voor jou is? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze energie check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ramelot, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van keuzes in de energievergelijker check jij eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ramelot

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ramelot heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tinlot is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Ramelot

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Tinlot
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 21,70%
 • Hoofdpostcode: 4557
 • Verbruik Mazout: 2460 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-ramelot

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Ramelot gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 en 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Veelal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder contract zoek je specificaties m.b.t. type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ramelot, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een goede actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ramelot


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €340 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Ramelot. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ramelot. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de aanstaande energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Wase Wind. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ramelot vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ramelot en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ramelot

De meeste bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Ramelot. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Ramelot vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Tinlot zijn er meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4557. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus april 2024.