Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Yernée-Fraineux

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Yernée-Fraineux? Geholpen door de Energiehunter tref je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Yernée-Fraineux prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je op deze pagina waardevolle informatie over items als verschillende aanbieders en zakelijke energie. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nandrin
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Yernée-Fraineux?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Yernée-Fraineux. Dat loopt uiteen van Essent tot Luminus, de keuze is enorm. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van de infrastructuur van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Yernée-Fraineux is op dit moment? Vul vlug de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Yernée-Fraineux, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker zoeken jullie eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Yernée-Fraineux

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Yernée-Fraineux betreft Tecteo. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Nandrin is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Yernée-Fraineux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Nandrin
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 21,40%
 • Centrale postcode: 4550
 • Mazout consumptie: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-yernee-fraineux

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Yernée-Fraineux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder contract check jij info over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Yernée-Fraineux, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en ook www.poweo.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Yernée-Fraineux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Yernée-Fraineux. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Yernée-Fraineux. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt de aankomende organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare partij. Onder andere Luminus, ENGIE + Energie 2030. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Yernée-Fraineux vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Yernée-Fraineux en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Yernée-Fraineux

Het merendeel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Yernée-Fraineux. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Yernée-Fraineux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Nandrin kennen we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4550. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Essent april 2024.