Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ampsin

Meteen energie vergelijken in Ampsin? Dankzij onze website doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Engie & Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Ampsin de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je op deze pagina handige info over items als energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Verder verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 235,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ampsin?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Ampsin. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ampsin is? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ampsin, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker vindt men gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ampsin

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ampsin is Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Amay is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Ampsin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amay
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel groen: 20,80%
 • Hoofdpostcode: 4540
 • Mazout consumptie: 2370 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-ampsin

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Ampsin ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 + 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk contract bekijk jij info met betrekking tot herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ampsin, en de welkomstbonus. Kies de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Ampsin


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €350 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ampsin. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ampsin. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris of natuurlijk Watz. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ampsin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ampsin en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ampsin

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Ampsin. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Ampsin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Amay bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4540. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Lampirus overstappen.