Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaux-Et-Borset

Gemakkelijk energie vergelijken in Vaux-Et-Borset? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle interessante bedrijven als bijv. Mega & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Vaux-Et-Borset voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op deze pagina praktische informatie over zaken als gastarieven en info over duurzame energie. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Villers-Le-Bouillet
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 215,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vaux-Et-Borset?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Vaux-Et-Borset. Dat gaat van Poweo tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment tellen we ruim 20 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaux-Et-Borset is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vaux-Et-Borset, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Middels de keuzevakjes in de tool zoeken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vaux-Et-Borset

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vaux-Et-Borset betreft Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Villers-Le-Bouillet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Vaux-Et-Borset

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Villers-Le-Bouillet
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 20,20%
 • Hoofdpostcode: 4530
 • Verbruik stookolie: 2310 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-vaux-et-borset

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Vaux-Et-Borset is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 & 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten check je details zoals type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Vaux-Et-Borset, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vaux-Et-Borset


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €325 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Vaux-Et-Borset. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vaux-Et-Borset. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vaux-Et-Borset vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vaux-Et-Borset en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vaux-Et-Borset

De meeste bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Vaux-Et-Borset. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vaux-Et-Borset vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Villers-Le-Bouillet zijn er steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4530. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Essent overstappen.