Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fize-Fontaine

Zonder problemen energie vergelijken in Fize-Fontaine? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je overzichtelijk alle erkende aanbieders. Je kunt denken aan Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Fize-Fontaine de laagste prijs hanteert. Verder lees je op energiehunter.be bruikbare info over thema’s zoals tarieven van energie * gas en de slimme meter. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Villers-Le-Bouillet
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Fize-Fontaine?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Fize-Fontaine. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fize-Fontaine voor jou is? Voer vlug de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Fize-Fontaine, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in de Energiehunter vind jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Fize-Fontaine

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Fize-Fontaine is Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Villers-Le-Bouillet is de aardgas netbeheerder Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Fize-Fontaine

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Villers-Le-Bouillet
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 20,10%
 • Centrale postcode: 4530
 • Gem. mazout: 2300 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-fize-fontaine

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Fize-Fontaine is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 plus 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder pakket tref jij gegevens m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Fize-Fontaine, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Fize-Fontaine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €310 opleveren. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Fize-Fontaine. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Fize-Fontaine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Antargaz. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fize-Fontaine vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Fize-Fontaine en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Fize-Fontaine

Tal van organisaties bieden inmiddels groene stroom in Fize-Fontaine. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Fize-Fontaine vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Villers-Le-Bouillet zien we diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4530. In deze regio kan je soms heel gunstig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie overstappen.