Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Le-Bouillet

Direct energie vergelijken in Villers-Le-Bouillet? Via de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Villers-Le-Bouillet prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als o.a. verbruik in de regio en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Villers-Le-Bouillet
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Villers-Le-Bouillet?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Villers-Le-Bouillet. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Le-Bouillet is op dit moment? Geef moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. D.m.v onze tarievencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Villers-Le-Bouillet, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de tool achterhaal je gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villers-Le-Bouillet

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Villers-Le-Bouillet heet Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Villers-Le-Bouillet is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Villers-Le-Bouillet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Villers-Le-Bouillet
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene energie: 0,217%
 • Postcodegebied: 4530
 • Mazout verbruik: 2570 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-villers-le-bouillet

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Villers-Le-Bouillet ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijszekerheid kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Normaal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energie aanbieders. Van ieder contract check jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Villers-Le-Bouillet, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een goede leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.poweo.be. De gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Villers-Le-Bouillet


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €255 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Villers-Le-Bouillet. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Villers-Le-Bouillet. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de gekozen energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijv. OCTA+, Essent of natuurlijk ZENO. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villers-Le-Bouillet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Villers-Le-Bouillet en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Villers-Le-Bouillet

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Villers-Le-Bouillet. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Villers-Le-Bouillet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Villers-Le-Bouillet bestaan er vele acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4530. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Watz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente