Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grâce-Hollogne

Op je gemak energie vergelijken in Grâce-Hollogne? Geholpen door www.energiehunter.be check je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders zoals Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Grâce-Hollogne voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op deze pagina praktische informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grâce-Hollogne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,460
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 280,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Grâce-Hollogne?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Grâce-Hollogne. Dit loopt van Eneco tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grâce-Hollogne is? Vul snel de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grâce-Hollogne, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de vergelijkingstool detecteer je gemakkelijk een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Grâce-Hollogne

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten organisaties en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grâce-Hollogne is Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Grâce-Hollogne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Grâce-Hollogne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Grâce-Hollogne
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 0,212%
 • Postcode: 4460
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,460
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-grace-hollogne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Dat betreft samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Grâce-Hollogne ligt dit gemiddeld op 1435 m3 plus 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten bekijk je details over type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Grâce-Hollogne, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.zeno.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Grâce-Hollogne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €375 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grâce-Hollogne. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Grâce-Hollogne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Grâce-Hollogne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grâce-Hollogne en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Grâce-Hollogne

Tal van maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Grâce-Hollogne. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Grâce-Hollogne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Grâce-Hollogne zien we verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4460. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente