Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Velroux

Snel energie vergelijken in Velroux? Aan de hand van onze vergelijker vind je moeiteloos alle erkende aanbieders als OCTA+ & Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Velroux de laagste prijs hanteert. Ook vind je op deze website praktische informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grâce-Hollogne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Velroux?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Velroux. Van Essent tot Watz, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Velroux is? Vul direct de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Velroux, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal je zonder problemen een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Velroux

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Velroux is Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Grâce-Hollogne is de netbeheerder van het gas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Velroux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Grâce-Hollogne
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 19,00%
 • Postcodegebied: 4460
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2190 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-velroux

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Velroux ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk abonnement bekijk je gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Velroux, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Onder andere www.lampiris.be + www.belpower.be. De gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Velroux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Velroux. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Velroux. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aankomende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Daarna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Velroux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Velroux en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Velroux

Tal van leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Velroux. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Velroux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Grâce-Hollogne zijn er verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4460. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent afsluiten.