Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hollogne-Aux-Pierres

Gemakkelijk energie vergelijken in Hollogne-Aux-Pierres? Dankzij www.energiehunter.be tref je supersnel alle erkende maatschappijen als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hollogne-Aux-Pierres prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je op deze website waardevolle info over thema’s als bijv. energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Grâce-Hollogne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hollogne-Aux-Pierres?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Hollogne-Aux-Pierres. Van Poweo tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hollogne-Aux-Pierres voor jou is? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze energie check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Hollogne-Aux-Pierres, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tool zoek je probleemloos een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hollogne-Aux-Pierres

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hollogne-Aux-Pierres heet Tecteo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Grâce-Hollogne is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Hollogne-Aux-Pierres

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Grâce-Hollogne
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel groen: 18,80%
 • Postcodegebied: 4460
 • Mazout verbruik: 2170 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-hollogne-aux-pierres

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Hollogne-Aux-Pierres bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 en 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In de regel kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden zoals type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hollogne-Aux-Pierres, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.elegant.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hollogne-Aux-Pierres


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Hollogne-Aux-Pierres. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hollogne-Aux-Pierres. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare energieleverancier. Zoals OCTA+, Lampiris en ook ZENO. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hollogne-Aux-Pierres vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hollogne-Aux-Pierres en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Hollogne-Aux-Pierres

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Hollogne-Aux-Pierres. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Hollogne-Aux-Pierres vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Grâce-Hollogne bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4460. In deze omgeving kan je wellicht heel gunstig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz abonnement.