Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bierset

Meteen energie vergelijken in Bierset? Aan de hand van deze website vergelijk je snel en simpel alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Bierset het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op onze website bruikbare info over onderwerpen zoals gastarieven en verschillende contracttypes. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Grâce-Hollogne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bierset?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bierset. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 20 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bierset is voor jouw verbruik? Geef gelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Bierset, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in onze vergelijker detecteren jullie moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bierset

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Bierset heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Grâce-Hollogne is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Bierset

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Grâce-Hollogne
 • CV Merk: Bosch
 • Groene energie: 18,60%
 • Postcode: 4460
 • Verbruik stookolie: 2150 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-bierset

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Bierset ligt dit gemiddeld op 1465 m3 + 3365 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij alle contracten zie je gegevens als soort stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bierset, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een passende actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bierset


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €395 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Bierset. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bierset. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je aanstaande gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Essent of natuurlijk ZENO. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bierset vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bierset en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Bierset

Het gros van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Bierset. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Bierset vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Grâce-Hollogne bestaan er nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4460. In deze omgeving kan je meer en meer heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.