Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Paifve

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Paifve? Via onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Paifve de laagste prijs biedt. Voorts verzamel je op energiehunter.be nuttige info info over items als bijv. leveranciers en verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Paifve?

Wij zien best veel energieleveranciers in Paifve. Dit varieert van Engie tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Paifve is in april 2024? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Paifve, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker vind jij gemakkelijk een product dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Paifve

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Paifve heet Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Juprelle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Paifve

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • Populair merk: Junkers
 • Groene energie: 18,20%
 • Hoofdpostcode: 4452
 • Verbruik stookolie: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-paifve

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Paifve is dat gemiddeld 1445 m3 en 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen achterhaal je informatie aangaande herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Paifve, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en www.eni.com. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Paifve


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Paifve. Daarna is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Paifve. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Elegant. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Paifve vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Paifve en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Paifve

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Paifve. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Paifve vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Juprelle bestaan er tegenwoordig vele acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4452. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega abonnement.