Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lantin

Meteen energie vergelijken in Lantin? Dankzij de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle erkende energieleveranciers als o.a. Luminus en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Lantin het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als o.a. onderwerpenen info over duurzame energie. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lantin?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Lantin. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lantin voor jou is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Lantin, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker vinden jullie moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lantin

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lantin is Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Juprelle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Lantin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 40,00%
 • Postcode: 4450
 • Mazout verbruik: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-lantin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Lantin is dat gemiddeld 1430 m3 & 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle contracten zoek jij details met betrekking tot type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Lantin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De betreffende leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lantin


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €325 voordeel geven. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Lantin. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Lantin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lantin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lantin en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Lantin

Het gros van de leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Lantin. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lantin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Juprelle zijn er allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4450. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco abonnement.