Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montegnée

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Montegnée? Middels www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als o.a. Engie & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Montegnée de beste deal heeft! Voorts bekijk je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Nicolas
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Montegnée?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Montegnée. Van Lampirus tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montegnée is in mei 2024? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Montegnée, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker achterhaalt men simpel en snel een product dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Montegnée

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Montegnée betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Saint-Nicolas wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Montegnée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Saint-Nicolas
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 39,50%
 • Postcode: 4420
 • Mazout: 2030 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-montegnee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Montegnée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 + 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zie jij gegevens aangaande type stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Montegnée, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Montegnée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €270 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Montegnée. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Montegnée. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de aanstaande energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris of Antargaz. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Montegnée vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Montegnée en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Montegnée

Tal van energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Montegnée. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Montegnée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Saint-Nicolas bestaan er tegenwoordig verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4420. In deze omgeving kan je steeds vaker met financiële bonussen meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Elegant tarieven.