Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flémalle-Haute

Gemakkelijk energie vergelijken in Flémalle-Haute? Middels energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle relevante maatschappijen als bijv. Watz en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Flémalle-Haute het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Flémalle-Haute?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Flémalle-Haute. Van Lampirus tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flémalle-Haute is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Flémalle-Haute, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool checkt men eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Flémalle-Haute

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Flémalle-Haute is Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Flémalle is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Flémalle-Haute

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • CV ketel: Oertli
 • Groene stroom: 39,10%
 • Postcodegebied: 4400
 • Gem. mazout: 1990 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-flemalle-haute

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Flémalle-Haute is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 plus 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij alle abonnementen zie jij informatie als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Flémalle-Haute, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Zoals www.luminus.be + www.poweo.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Flémalle-Haute


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €380 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters vinden: regel jaarlijks het overstappen in Flémalle-Haute. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Flémalle-Haute. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Luminus, Lampiris en Ebem. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Flémalle-Haute vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Flémalle-Haute en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Flémalle-Haute

Het gros van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Flémalle-Haute. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Flémalle-Haute vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Flémalle bestaan er tegenwoordig vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4400. In deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega tarieven.