Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flémalle

Direct energie vergelijken in Flémalle? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Flémalle de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op onze website bruikbare info over zaken zoals verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Flémalle?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Flémalle. Van Essent tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flémalle is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Flémalle, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in de tool vind jij probleemloos een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Flémalle

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Flémalle is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Flémalle is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Flémalle

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • CV Merk: Bosch
 • Groene energie: 0,208%
 • Postcode: 4400
 • Mazout consumptie: 2480 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-flemalle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Flémalle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 en nog eens 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In de regel is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder contract zie je data zoals herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Flémalle, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Flémalle


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €340 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Flémalle. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Flémalle. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste partij. Denk aan Eneco, Essent en Eni. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Flémalle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Flémalle en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Flémalle

Tal van bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Flémalle. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Flémalle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Flémalle onderscheiden we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4400. In deze omgeving kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant energie.


Alle plaatsen in deze gemeente