Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fexhe-Le-Haut-Clocher

Gemakkelijk energie vergelijken in Fexhe-Le-Haut-Clocher? Via energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle relevante maatschappijen als bijv. Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Fexhe-Le-Haut-Clocher de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze pagina bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 430,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Fexhe-Le-Haut-Clocher?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Fexhe-Le-Haut-Clocher. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fexhe-Le-Haut-Clocher is voor jouw verbruik? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze handige vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Fexhe-Le-Haut-Clocher, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in de tarievenvergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Fexhe-Le-Haut-Clocher

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Fexhe-Le-Haut-Clocher heet Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Fexhe-Le-Haut-Clocher

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-fexhe-le-haut-clocher

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Fexhe-Le-Haut-Clocher is dat gemiddeld 1595 m3 & 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Van elk pakket zoek je details zoals herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Fexhe-Le-Haut-Clocher, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fexhe-Le-Haut-Clocher


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €375 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Onderstaand check jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Fexhe-Le-Haut-Clocher. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Fexhe-Le-Haut-Clocher. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Eni. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Fexhe-Le-Haut-Clocher vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Fexhe-Le-Haut-Clocher en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Fexhe-Le-Haut-Clocher

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Fexhe-Le-Haut-Clocher. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Fexhe-Le-Haut-Clocher vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4347. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente