Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hannut

Snel online energie vergelijken in Hannut? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als bijv. Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Hannut de laagste prijs biedt. Ook vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over items als tarieven en slimme thermostaten. Bovendien bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hannut?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Hannut. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hannut is in maart 2024? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Hannut, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in de tarievenvergelijker check jij probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hannut

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hannut heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hannut is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Hannut

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 0,198%
 • Hoofdpostcode: 4280
 • Mazout: 2380 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-hannut

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Hannut is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 en 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult beïnvloeden de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract bekijk je gegevens over type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Hannut, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.ebem.be. De gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hannut


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €280 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Hannut. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hannut. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Ebem. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hannut vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hannut en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Hannut

De meeste energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Hannut. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hannut vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Hannut zien we diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4280. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente