Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poucet

Meteen energie vergelijken in Poucet? Dankzij de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Engie & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Poucet de laagste prijs biedt. Bovendien lees je op deze pagina belangrijke informatie over zaken zoals overstappen en de slimme meter. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Poucet?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Poucet. Dit loopt van Antargaz tot en met Mega, de keuze is enorm. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poucet is? Voer vlug jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Poucet, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van jouw input in de prijzenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Poucet

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Poucet is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hannut wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Poucet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel groen: 34,70%
 • Postcodegebied: 4280
 • Verbruik stookolie: 1550 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-poucet

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Poucet is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle contracten achterhaal je voorwaarden als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Poucet, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Poucet


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Poucet. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Poucet. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Poweo. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Poucet vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Poucet en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Poucet

De meeste energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Poucet. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Poucet vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Hannut zien we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4280. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Elegant prijzen.