Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Crehen

Snel online energie vergelijken in Crehen? Geholpen door onze website achterhaal je moeiteloos alle grote energie aanbieders als o.a. Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Crehen de scherpste prijs kan bieden. Ook vind je op deze website nuttige info info over zaken als overstappen en info over een energieneutrale woning. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Crehen?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Crehen. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 zijn het zo’n 40 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Crehen is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Crehen, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker vind je simpel en snel een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Crehen

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Crehen betreft Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hannut is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Crehen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 34,10%
 • Centrale postcode: 4280
 • Mazout: 3000 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-crehen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Crehen is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 en 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement lees je gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Crehen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.engie.be en www.energypeople.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Crehen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Crehen. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Crehen. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de geselecteerde aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Aspiravi. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Crehen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Crehen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Crehen

Bijna alle organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Crehen. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Crehen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Hannut bestaan er meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4280. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen.