Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cras-Avernas

Snel online energie vergelijken in Cras-Avernas? Met behulp van energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle bekende energiebedrijven als Engie en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Cras-Avernas de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Cras-Avernas?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Cras-Avernas. Van Engie tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 35 aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cras-Avernas is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Cras-Avernas, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties in de vergelijkingstool achterhaalt men moeiteloos een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Cras-Avernas

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Cras-Avernas betreft Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hannut wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Cras-Avernas

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Bulex
 • Groene energie: 34,00%
 • Postcode: 4280
 • Verbruik stookolie: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-cras-avernas

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Cras-Avernas ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 + 3460 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen vind jij info over type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Cras-Avernas, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.poweo.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Cras-Avernas


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €385 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Cras-Avernas. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Cras-Avernas. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Elegant. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Cras-Avernas vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Cras-Avernas en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Cras-Avernas

Het gros van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Cras-Avernas. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Cras-Avernas vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Hannut onderscheiden we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4280. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco prijzen.