Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Avin

Snel energie vergelijken in Avin? Middels de energievergelijker check je snel en simpel alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Avin het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op deze website praktische info over zaken zoals tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Avin?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Avin. Dat loopt van Lampirus tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Avin is op dit moment? Geef hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Middels onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Avin, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker achterhaal jij simpel en snel een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Avin

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Avin betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hannut is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Avin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 33,70%
 • Hoofdpostcode: 4280
 • Mazout: 2960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-avin

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Avin ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 en 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk abonnement zie jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Avin, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Denk aan www.luminus.be + www.trevion.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Avin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €340 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Avin. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Avin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert jouw toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Energy People. Vervolgens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Avin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Avin en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Avin

Tal van energieleveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Avin. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Avin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Hannut zien we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4280. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz duurzame energie.