Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ville-En-Hesbaye

Op je gemak energie vergelijken in Ville-En-Hesbaye? Aan de hand van onze website tref je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ville-En-Hesbaye het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op deze website belangrijke informatie over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ville-En-Hesbaye?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Ville-En-Hesbaye. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energie-organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ville-En-Hesbaye is op dit moment? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ville-En-Hesbaye, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool bekijk je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ville-En-Hesbaye

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Ville-En-Hesbaye betreft Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Braives wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Ville-En-Hesbaye

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 33,20%
 • Centrale postcode: 4260
 • Mazout consumptie: 2910 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-ville-en-hesbaye

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Ville-En-Hesbaye ligt dit gemiddeld op 1500 m3 & 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle abonnementen lees jij informatie met betrekking tot herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Ville-En-Hesbaye, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Denk aan www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ville-En-Hesbaye


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €330 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ville-En-Hesbaye. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ville-En-Hesbaye. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Belpower. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ville-En-Hesbaye vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ville-En-Hesbaye en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Ville-En-Hesbaye

De meeste bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Ville-En-Hesbaye. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Ville-En-Hesbaye vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Braives onderscheiden we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4260. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz duurzame energie.