Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rosoux-Crenwick

Gemakkelijk energie vergelijken in Rosoux-Crenwick? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle grote energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Rosoux-Crenwick de laagste prijs biedt. Daarbij check je via de Energiehunter handige informatie over items als bijv. leveranciers en vaste of variabele tarieven. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Berloz
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rosoux-Crenwick?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Rosoux-Crenwick. Van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rosoux-Crenwick is op dit moment? Voer moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Rosoux-Crenwick, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van keuzes in de tool detecteert men probleemloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rosoux-Crenwick

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rosoux-Crenwick heet Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Berloz valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Rosoux-Crenwick

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Berloz
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene energie: 32,70%
 • Centrale postcode: 4257
 • Gem. mazout: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-rosoux-crenwick

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Rosoux-Crenwick bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 en 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van elk abonnement vind jij specificaties m.b.t. herkomst energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rosoux-Crenwick, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be en ook www.trevion.be. De nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Rosoux-Crenwick


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Rosoux-Crenwick. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Rosoux-Crenwick. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de betreffende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Belpower. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rosoux-Crenwick vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rosoux-Crenwick en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rosoux-Crenwick

Het gros van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Rosoux-Crenwick. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Rosoux-Crenwick vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Berloz zijn er verscheidene plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4257. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent duurzame energie.