Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Darion

Op je gemak energie vergelijken in Darion? Dankzij onze website ontdek je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als o.a. Mega en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Darion prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als gastarieven en slimme thermostaten. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geer
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Darion?

Er zijn best veel energieleveranciers in Darion. Van Essent tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Darion is die past bij jouw verbruik? Voer direct de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Darion, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de tool detecteren jullie eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Darion

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Darion is Intermosane Wallonie. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Geer is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Darion

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Geer
 • CV Merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 32,40%
 • Centrale postcode: 4253
 • Mazout: 2830 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-darion

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Darion ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk abonnement zie je data zoals herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Darion, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.essent.be + www.ecopower.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Darion


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Darion. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Darion. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste leverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE en Elegant. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Darion vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Darion en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Darion

Het gros van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Darion. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Darion vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Geer bestaan er steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4253. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Poweo vergelijken.