Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Omal

Snel energie vergelijken in Omal? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Omal de beste deal heeft! Verder vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als bijv. tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geer
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Omal?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Omal. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Omal is die past bij jouw verbruik? Voer snel jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Geholpen door onze tarievencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Omal, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties in de Energiehunter ontdekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Omal

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Omal betreft Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Geer is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Omal

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Geer
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 32,30%
 • Postcode: 4252
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2820 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-omal

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Omal is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 en 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement zoek je specificaties over soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Omal, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.lampiris.be + www.elegant.be. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Omal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €375 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Omal. Zo is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Omal. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je nieuwe energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Lampiris en ook Watz. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Omal vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Omal en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Omal

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Omal. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Omal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Geer bestaan er meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4252. In deze regio kan je meer en meer heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant vergelijken.