Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Acosse

Zonder problemen energie vergelijken in Acosse? Dankzij de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle grote maatschappijen als bijv. Watz & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Acosse het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je via de Energiehunter belangrijke info over zaken zoals stroomtarieven en salderen. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wasseiges
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 350,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Acosse?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Acosse. Dit varieert van Lampirus tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Acosse is voor jouw verbruik? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Acosse, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de tarievenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Acosse

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Acosse betreft Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Wasseiges is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Acosse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wasseiges
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 31,70%
 • Hoofdpostcode: 4219
 • Gem. mazout: 2760 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-acosse

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Acosse is dat gemiddeld 1425 m3 & 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle grote energie aanbieders. Bij elk abonnement zie jij informatie zoals type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Acosse, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be of www.elegant.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Acosse


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €335 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Acosse. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Acosse. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt jouw betreffende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Hierna beslis je over de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Acosse vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Acosse en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Acosse

Bijna alle maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Acosse. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Acosse vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Wasseiges bestaan er tegenwoordig steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4219. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook OCTA+ vergelijken.