Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waret-L’Evêque

Direct energie vergelijken in Waret-L’Evêque? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle relevante energie aanbieders als o.a. Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Waret-L’Evêque prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je op energiehunter.be uitgebreide info over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Héron
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 470,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Waret-L’Evêque?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Waret-L’Evêque. Dat loopt uiteen van Poweo tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waret-L’Evêque is in april 2024? Voer hieronderde eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Waret-L’Evêque, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de Energiehunter checkt men zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Waret-L’Evêque

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Waret-L’Evêque betreft Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Héron is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Waret-L’Evêque

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Héron
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 31,50%
 • Postcode: 4217
 • Aantal mazout liters: 2740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-waret-l-eveque

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Waret-L’Evêque bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 & 3335 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract zoek jij details m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Waret-L’Evêque, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.aspiravi.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Waret-L’Evêque


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €370 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Waret-L’Evêque. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Waret-L’Evêque. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende energie-aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Belpower. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Waret-L’Evêque vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waret-L’Evêque en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Waret-L’Evêque

Bijna alle aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Waret-L’Evêque. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Waret-L’Evêque vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Héron zien we verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4217. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent vergelijken.