Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Xhoris

Snel online energie vergelijken in Xhoris? Via de energievergelijker check je supersnel alle relevante energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Xhoris het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts verzamel je op energiehunter.be waardevolle informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ferrières
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Xhoris?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Xhoris. Dat gaat van Essent tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Xhoris is op dit moment? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Xhoris, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool ontdekt men gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Xhoris

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Xhoris is Tecteo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ferrières is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Xhoris

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ferrières
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 30,90%
 • Postcodegebied: 4190
 • Mazout: 2680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-xhoris

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Xhoris ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 plus 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van ieder contract zoek je specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Xhoris, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be + www.poweo.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Xhoris


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €250 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Xhoris. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Xhoris. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Belpower. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Xhoris vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Xhoris en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Xhoris

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Xhoris. Echter zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Xhoris vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Ferrières bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4190. In de regio kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus diensten.