Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vieuxville

Op je gemak energie vergelijken in Vieuxville? Via deze website doorzoek je gemakkelijk alle grote maatschappijen zoals Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Vieuxville de laagste prijs biedt. Voorts verzamel je op deze pagina nuttige informatie informatie over items als stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ferrières
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vieuxville?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Vieuxville. Van Poweo tot bijvoorbeeld Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vieuxville voor jou is? Geef snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vieuxville, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker ontdek jij eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vieuxville

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vieuxville heet Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ferrières valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Vieuxville

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ferrières
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene stroom: 30,70%
 • Postcodegebied: 4190
 • Mazout: 2660 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-vieuxville

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Vieuxville ligt dit gemiddeld op 1580 m3 & 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket lees jij details m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vieuxville, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eni.com. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Vieuxville


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €370 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vieuxville. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Vieuxville. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt je betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of Belpower. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vieuxville vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vieuxville en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Vieuxville

Een groot deel van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Vieuxville. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Vieuxville vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Ferrières onderscheiden we verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4190. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega diensten.