Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ferrières

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ferrières? Met behulp van onze website ontdek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als o.a. Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Ferrières de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je op deze website waardevolle informatie over onderwerpen als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ferrières
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ferrières?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ferrières. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ferrières is op dit moment? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Ferrières, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in de energievergelijker detecteren jullie eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ferrières

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ferrières betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ferrières wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Ferrières

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ferrières
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 0,191%
 • Hoofdpostcode: 4190
 • Verbruik stookolie: 2310 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-ferrieres

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Ferrières ligt dit gemiddeld op 1535 m3 + 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van elk abonnement lees je info aangaande soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ferrières, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Ferrières


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €395 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ferrières. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ferrières. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Zoals Luminus, Lampiris en ook Watz. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ferrières vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ferrières en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ferrières

Veel energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Ferrières. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ferrières vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Ferrières bestaan er nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4190. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Luminus maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente