Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamoir

Zonder problemen energie vergelijken in Hamoir? Geholpen door de Energiehunter vind je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als OCTA+ & Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Hamoir de laagste prijs biedt. Voorts vind je via onze vergelijker belangrijke info over topics als bijv. energieaansluitingen en de slimme meter. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamoir
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hamoir?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hamoir. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamoir is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Hamoir, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties in de vergelijkingstool zoek je moeiteloos een contract dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hamoir

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Hamoir is Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hamoir valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Hamoir

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hamoir
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 0,19%
 • Hoofdpostcode: 4180
 • Aantal mazout liters: 2300 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-hamoir

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Hamoir is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Bij elk abonnement vind jij info over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hamoir, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Zoals www.luminus.be of www.ecopower.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hamoir


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €310 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hamoir. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hamoir. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste maatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE en ook Aspiravi. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hamoir vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hamoir en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Hamoir

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Hamoir. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Hamoir vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Hamoir bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4180. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+ maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente