Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sprimont

Meteen energie vergelijken in Sprimont? Via deze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sprimont de laagste prijs biedt. Verder vind je via onze vergelijker nuttige info info over onderwerpen als o.a. het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sprimont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 390,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sprimont?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sprimont. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Tecteo. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sprimont is in maart 2024? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Sprimont, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vindt men probleemloos een energieproduct dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sprimont

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Sprimont is Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Sprimont is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Sprimont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sprimont
 • CV Merk: Fasto
 • Groene stroom: 0,187%
 • Hoofdpostcode: 4140
 • Mazout: 2270 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-sprimont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Sprimont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1515 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Veelal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle pakketten lees je voorwaarden aangaande type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sprimont, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.wasewind.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sprimont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €265 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Sprimont. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sprimont. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de aanstaande gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Trevion. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sprimont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sprimont en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sprimont

Veel leveranciers bieden momenteel groene stroom in Sprimont. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Sprimont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Sprimont bestaan er verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4140. In deze regio kan je soms met financiële bonussen deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente