Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rouvreux

Direct energie vergelijken in Rouvreux? Met behulp van deze website vind je probleemloos alle bekende maatschappijen als Essent en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Rouvreux de beste deal heeft! Tevens vind je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en salderen. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sprimont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rouvreux?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Rouvreux. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rouvreux is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Rouvreux, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de Energiehunter detecteer jij simpel en snel een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rouvreux

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Rouvreux heet Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sprimont is de aardgas netbeheerder Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Rouvreux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sprimont
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 29,70%
 • Postcodegebied: 4140
 • Mazout consumptie: 2560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-rouvreux

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Rouvreux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 & 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle pakketten check je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rouvreux, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante korting in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be en ook www.trevion.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Rouvreux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rouvreux. Zodoende is de besparing het grootst. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rouvreux. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je aankomende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Energy People. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rouvreux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rouvreux en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rouvreux

Een groot deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Rouvreux. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Rouvreux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Sprimont zien we allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4140. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus energie.