Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rotheux-Rimière

Eenvoudig energie vergelijken in Rotheux-Rimière? Met behulp van www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle interessante aanbieders als Essent en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Rotheux-Rimière prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op deze pagina waardevolle info over zaken als bijv. de netbeheerder en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neupré
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rotheux-Rimière?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Rotheux-Rimière. Dat loopt van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rotheux-Rimière is op dit moment? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Rotheux-Rimière, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rotheux-Rimière

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Rotheux-Rimière heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Neupré is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Rotheux-Rimière

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Neupré
 • Populair merk: Benraad
 • Groene energie: 29,10%
 • Postcode: 4120
 • Mazout verbruik: 2500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-rotheux-rimiere

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Rotheux-Rimière bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 & 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder abonnement check jij details met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rotheux-Rimière, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Rotheux-Rimière


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €325 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Rotheux-Rimière. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap werkt het zo: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Rotheux-Rimière. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de aankomende organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Energie 2030. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rotheux-Rimière vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rotheux-Rimière en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Rotheux-Rimière

Het gros van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Rotheux-Rimière. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Rotheux-Rimière vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Neupré zijn er verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4120. In deze plaats kan je meer en meer heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent energie.