Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beaufays

Direct energie vergelijken in Beaufays? Middels de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle grote leveranciers als Essent en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Beaufays de beste deal heeft! Verder verzamel je via onze vergelijker waardevolle info over topics als o.a. overstappen en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chaudfontaine
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Beaufays?

We zien nogal wat energieleveranciers in Beaufays. Dat gaat van Antargaz tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beaufays is op dit moment? Vul hieronderde eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Beaufays, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de vergelijkingstool ontdekt men probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Beaufays

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Beaufays is Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Chaudfontaine is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Beaufays

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Chaudfontaine
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel groen: 28,50%
 • Centrale postcode: 4052
 • Verbruik stookolie: 2440 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-beaufays

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Beaufays bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 & 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder pakket check jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beaufays, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Beaufays


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €260 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Beaufays. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Beaufays. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt je toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste aanbieder. Zoals Luminus, ENGIE en Wase Wind. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Beaufays vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Beaufays en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Beaufays

Een groot deel van de bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Beaufays. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Beaufays vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Chaudfontaine bestaan er nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4052. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus juni 2024.