Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaux-Sous-Chèvremont

Direct energie vergelijken in Vaux-Sous-Chèvremont? Geholpen door onze website vergelijk je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Vaux-Sous-Chèvremont de beste deal heeft! Bovendien lees je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s als overstappen en vaste of variabele tarieven. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chaudfontaine
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vaux-Sous-Chèvremont?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Vaux-Sous-Chèvremont. Van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaux-Sous-Chèvremont is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Vaux-Sous-Chèvremont, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties maken in de tool bekijk jij probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vaux-Sous-Chèvremont

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vaux-Sous-Chèvremont heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Chaudfontaine wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Vaux-Sous-Chèvremont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Chaudfontaine
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel groen: 28,40%
 • Postcodegebied: 4051
 • Aantal mazout liters: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-vaux-sous-chevremont

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Vaux-Sous-Chèvremont is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 en nog eens 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Vaak is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van ieder pakket zie jij gegevens zoals herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Vaux-Sous-Chèvremont, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.luminus.be en www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vaux-Sous-Chèvremont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €335 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Vaux-Sous-Chèvremont. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Vaux-Sous-Chèvremont. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris + Elegant. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vaux-Sous-Chèvremont vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vaux-Sous-Chèvremont en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Vaux-Sous-Chèvremont

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Vaux-Sous-Chèvremont. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Vaux-Sous-Chèvremont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Chaudfontaine bestaan er tegenwoordig vele acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4051. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz mei 2024.