Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vottem

Zonder problemen energie vergelijken in Vottem? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle bekende aanbieders als Luminus & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Vottem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je via de energievergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herstal
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vottem?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vottem. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via de leidingen van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vottem is voor jouw verbruik? Vul hierna jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vottem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker zoeken jullie gemakkelijk een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vottem

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Vottem betreft Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Herstal is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Vottem

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herstal
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 28,20%
 • Centrale postcode: 4041
 • Verbruik stookolie: 2410 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-vottem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Vottem is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 plus 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vottem, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.octaplus.be en www.poweo.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Vottem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Vottem. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Vottem. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Aspiravi. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vottem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vottem en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Vottem

De meeste organisaties bieden inmiddels groene stroom in Vottem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Vottem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Herstal onderscheiden we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4041. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus april 2024.