Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wandre

Meteen energie vergelijken in Wandre? Met behulp van onze website vind je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven als OCTA+ en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Wandre de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je via de Energiehunter waardevolle info over onderwerpen als o.a. energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wandre?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Wandre. Dit varieert van Poweo tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wandre voor jou is? Vul hieronderde eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wandre, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker ontdekken jullie gemakkelijk een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wandre

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wandre heet Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Liège wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Wandre

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 27,70%
 • Postcodegebied: 4020
 • Mazout: 2360 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-wandre

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Wandre ligt dit gemiddeld op 1430 m3 plus 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind je voorwaarden zoals type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Wandre, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Onder andere www.engie.be + www.antargaz.be. De betreffende energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wandre


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Wandre. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wandre. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je aankomende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent + Antargaz. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wandre vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wandre en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wandre

Tal van energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Wandre. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Wandre vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Liège zijn er diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4020. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz overstappen.