Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Liège

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Liège? Geholpen door energiehunter.be check je snel en simpel alle erkende aanbieders zoals Watz en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Liège de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op energiehunter.be praktische informatie over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 385,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Liège?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Liège. Dit loopt van Eneco tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Liège is? Vul direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Liège, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Liège

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Liège is Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Liège is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Liège

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 0,181%
 • Postcodegebied: 4020
 • Aantal mazout liters: 2210 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-liege

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Liège ligt dit gemiddeld op 1485 m3 en 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement zie jij details aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Liège, en de overstapbonus. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Liège


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €360 voordeel geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Liège. Zo ben je het voordeligst uit. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Liège. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aankomende energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Aspiravi. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Liège vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Liège en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Liège

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Liège. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Liège vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Liège zien we diverse plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4020. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Watz overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente