Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Peer

Zonder problemen energie vergelijken in Peer? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je supersnel alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Peer de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je via de Energiehunter handige info over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Peer
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Peer?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Peer. Dit loopt van Lampirus tot en met OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Peer is in maart 2024? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Peer, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filteren in de prijzenvergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Peer

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Peer is Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Peer is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Peer

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Peer
 • CV ketel: AWB
 • Groene energie: 0,18%
 • Postcode: 3990
 • Mazout verbruik: 2200 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-peer

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Peer bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk je specificaties met betrekking tot type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Peer, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Peer


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €345 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Peer. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Peer. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt de betreffende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Energie 2030. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Peer vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Peer en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Peer

Een groot deel van de maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Peer. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Peer vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Peer zijn er vele acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3990. In de regio kan je soms extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente