Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grote-Brogel

Gemakkelijk energie vergelijken in Grote-Brogel? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Grote-Brogel het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over topics als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en vaste of variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Peer
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Grote-Brogel?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Grote-Brogel. Dat loopt uiteen van Essent tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grote-Brogel voor jou is? Voer snel de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Grote-Brogel, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker zoek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grote-Brogel

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de prijzen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grote-Brogel heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Peer wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Grote-Brogel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Peer
 • Populair merk: Nibe
 • Groene stroom: 27,00%
 • Hoofdpostcode: 3990
 • Verbruik Mazout: 2290 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-grote-brogel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Grote-Brogel is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 en nog eens 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder contract check jij gegevens zoals type stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grote-Brogel, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.essent.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Grote-Brogel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €255 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktisch advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Grote-Brogel. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Grote-Brogel. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt jouw nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste leverancier. Zoals Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grote-Brogel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grote-Brogel en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Grote-Brogel

Een groot deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Grote-Brogel. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Grote-Brogel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Peer zien we steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3990. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus overstappen.