Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tongerlo

Snel energie vergelijken in Tongerlo? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als Luminus & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Tongerlo het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je via de Energiehunter praktische informatie over topics als verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bree
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 225,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tongerlo?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Tongerlo. Van Antargaz tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag tellen we ruim 20 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tongerlo voor jou is? Vul gelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tongerlo, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker check jij simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Tongerlo

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Tongerlo heet Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bree wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Tongerlo

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bree
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 26,80%
 • Centrale postcode: 3960
 • Verbruik stookolie: 2270 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-tongerlo

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Tongerlo bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 & 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind jij specificaties als soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Tongerlo, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.eni.com. Jouw toekomstige maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tongerlo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €270 voordeel geven. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tongerlo. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Tongerlo. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert je aankomende aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent + Watz. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Tongerlo vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Tongerlo en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Tongerlo

Het merendeel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Tongerlo. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Tongerlo vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Bree zien we meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3960. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco overstappen.