Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opitter

Eenvoudig energie vergelijken in Opitter? Middels de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Engie en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Opitter voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als tarieven en concrete energiebespaartips. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bree
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Opitter?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Opitter. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 30 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opitter is voor jouw situatie? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Opitter, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de tool checken jullie verrassend eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Opitter

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Opitter heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bree wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Opitter

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bree
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 26,70%
 • Postcode: 3960
 • Gem. mazout: 2260 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-opitter

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Opitter bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 + 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk contract lees jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Opitter, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.energie2030.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Opitter


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €305 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Opitter. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Opitter. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Elegant. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Opitter vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Opitter en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Opitter

Bijna alle organisaties bieden inmiddels groene stroom in Opitter. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Opitter vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Bree bestaan er tegenwoordig steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3960. In deze omgeving kan je soms extra voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent overstappen.